Del denne histore, vælg din platform!

Afsnit 40: Den Agile Fredagsbar – Begreber og det agile taksonomipoliti

Kender du det, at du kommer til at sige ”Task” og du straks bliver irettesat af en mand i uniform (jeans og snickers) der prompte rømmer sig og siger: ”Du mener vist User Story”.

Har du kollegaer der flimrer lidt med øjnene, når du siger ord som ”Velocity, Story Map og Impact Mapping?”

Taler du stammesproget i SAFe?

Begrebsverdenen kan være en udfordring og det kan være svært at følge med. Hvad kan løsningen være, hvad skal du være opmærksom på, så alle i organisationen føler sig trygge og kan være med de på agile forandringer. Få styr på hvorfor taksonomi er vigtigt og hvordan du kan ’oversætte’ den begrebsverden til forståeligt hverdagssprog for alle. Det kan faktisk være sjovt at omsætte de normalt brugte begreber til et begrebsfrit, smidigt fælles ’stammesprog’.

Taksonomipoliti eller ej

Har taksonomipolitiet en berettigelse eller skal man insistere på, at nu taler vi et vedtaget sprog defineret ud fra internationalt bestemte begreber?

Det ser vi på i fredagsbaren i dag.

Ugens emne i fredagsbaren er nemlig dedikeret til anti-taksonomipolitiet, hvor vi udfordrer tidens lingo. Så lyt med, når Stefan og Morten tager hul på en øl, der umuligt kan udtales korrekt og et emne de fleste kan relatere sig til.

Verden er fyldt med skønne tong twisters. Hvem husker ikke med glæder Kaj og Andreas ’Hvis du bakker snauvendt..’ Du kan jo lige øve lidt på den her: ’Stuykman Weissbier’. Den er fra Nørrebro Bryghus og lettere at udtale efter, end før den er drukket. Velkommen til Den Agile Fredagsbar… Og skål 😊

👉 Find podcasten i din favorit podcast-app eller på ugilic.dk/podcast
👉 Link op med dine værter på Linkedin:
– Sidse Stausholm – www.linkedin.com/in/sidsestausholm/
– Morten Ankjær – www.linkedin.com/in/ankjer/
– Stefan Lenskjold Grønbek – www.linkedin.com/in/lenskjold/

Leave A Comment