Del denne histore, vælg din platform!

Afsnit 43: Derfor er det vigtigt for linjeledere, at holde sig opdaterede

Som del af en organisation har du måske tænkt mere end én gang: hvis bare de ledelsesbeslutninger blev truffet ’på gulvet’ i stedet for bag lukkede døre. Hvis bare jeg selv kunne være med til at lede det her team, så …

I en agil organisationsstruktur er det faktisk sådan. Ledelsen foregår ’på gulvet’, i teamet.

Men hvad så med linjelederen? Hvor står han/hun i leverancestrukturen? De spørgsmål og mange flere svarer vi på i Den Agile Podcast afsnit 43:

Linjelederens rolle i en agil organisation

Ved skiftet fra klassisk til agil organisationsstruktur og -kultur kan linjelederens rolle opleves som gående fra meget aktiv til nærmest usynlig. Den klassiske skalérbare og stabile organisation, baseret på opdeling i kompetenceområder, med få profiler som drivende kræfter, ændres til enten:

  1. Et virtuelt set-up, hvor vi mimer den klassiske model. Linjeorganisationen beholdes i fx kompetenceområder og så designes leveranceområder hen over strukturen og sikrer, at de rette folk er med. Forskellen er, at vi designer det som stående leverance på tværs af modellen, hvor vi tidligere typisk ville have start og slutdato.
  1. Den anden metode, er at prøve at ramme de produktområder vi har som stående teams og samle vores teams i energistrømme/produktområder, hvor alle ressourcer er samlet under én linjelederstruktur.

Begge modeller påvirker den nærmeste ledelse. Ledelseskulturen skal udvikles fra management til leadership, hvor managerrollen deles ud på flere i organisationen, således at de enkelte teams bliver retningssættende og udviklende indefra. 

Og hvilke opgaver er der så tilbage til linjelederen? 

Det spørgsmål besvarer vi i det seneste afsnit af Den Agile Podcast, hvor vi sætter fokus på netop linjeledelse. Lyt med på afsnit 43 og bliv klogere på linjeledelse i en agil organisation, hvad linjeledelsen betyder for det agile projekt og på hvorfor linjeledelsens indsats og engagement er afgørende for en forandrings succes.

Vært, Stefan Lenskjold, har Morten Ankjær og Sidse Stausholm i studiet til en snak om udfordringer og fordele.

Få bl.a. deres syn på disse spørgsmål:

  • Er linjelederen modstander eller tilhænger af den agile arbejdsmetode?
  • Hvor placerer vi linjelederen i leverancestrukturen?
  • Hvilke opgaver er der tilbage til linjelederen i en agil organisation?

Sidder du tilbage efter dagens afsnit og tænker ’hvordan kommer jeg som leder videre herfra?’ så fortvivl ej: der er hjælp at hente på ugilic.dk 

Vi lyttes ved.
👉 Find podcasten i din favorit podcast-app eller på ugilic.dk/podcast
👉Link op med dagens gæster og vært her:

– Sidse Stausholm – www.linkedin.com/in/sidsestausholm/

– Morten Ankjær – www.linkedin.com/in/ankjer/

– Stefan Lenskjold Grønbek – www.linkedin.com/in/lenskjold/

Leave A Comment