Del denne histore, vælg din platform!

I årets første afsnit, kaster Martin og Tore sig over den strømning, inden for Agile, som ønsker at vender tilbage til essensen af, hvad det vil sige at arbejde agilt. I kontrast til store komplicerede skaleringsrammeværk, som eks. SAFe, er denne trend kendetegnet ved, at man forsøger at skære helt ind til benet, og man fokuserer på nogle få, centrale principper.

I afsnittet tages der udgangspunkt i Modern Agile og Heart of Agile som eksempler på denne trend, og værterne diskuterer b.la. anvendeligheden af enkle principper ift. rammeværk og metoder. De perspektiverer i forhold til Det Agile Manifest, og ser også på, hvordan deres egne principper i Ugilic relaterer sig til den nye tendens.

Links til de omtalte alternativer:
modernagile.org/
heartofagile.com/

Image credit: Unsplash.com

2 Comments

  1. Mikkel Bo Rasmussen 16. februar 2021 at 21:11

    Super interessant afsnit! Det satte mange tanker i gang hos mig.

    Omkring jeres sidste spørgsmål om der kommer et Agilt Manifest 2.0 eller om der kommer noget der har en tilsvarende effekt som manifestet, men fra et helt andet sted end fra SW, kom jeg med det samme til at tænke på Lean-bevægelsen, der jo kom før Agile. Lean satte også en verden i bevægelse — med mere eller mindre succes. Så vi har haft produktion (Lean), SW-udvikling (Agile), og jeg ved ikke om I kender Systems Thinking indenfor servicevirksomheder? Det har aldrig rigtigt fået fat på samme måde som Lean eller Agile. Min pointe var bare, at jeg sagtens kan se noget a la det Agile Manifest komme fra en anden retning. Og det kunne da være skønt, hvis det ville indenfor organisationer, som Corporate Rebels har undersøgt så godt.

    • Martin Ellemann Olesen 17. februar 2021 at 10:23

      Hej Mikkel,

      Først og fremmest tak for din kommentar og feedback på afsnittet.

      Vi er bestemt bekendt med Systems Thinking og synes også godt, det kunne fylde noget mere. Om det lige er der, den næste “revolution” kommer fra, men at den kommer, tror jeg på. Flere progressive organisationer begynder at agere som åbne økosystemer af micro-virksomheder. Måske er den bølge starten på at gentænke Agile eller opfinde noget helt nyt.

      Endnu engang tak for din kommentar.
      /Martin

Leave A Comment