Agil porteføljestyring

10,900.00 DKK 9,500.00 DKK ekskl. moms.

Porteføljestyring har en central, men ofte overset rolle, i agile transformationer. Agil porteføljestyring er en essentiel del af virksomhedens evne til løbende at levere værdi til kunderne

Vi har designet dette kursus til dig, som vil blive klogere på agil porteføljestyring i en moderne organisationMed baggrund i virkelige cases fra danske virksomheder lærer du, hvordan man bedriver agil porteføljestyring til at øge værdien af jeres agile teams. 

Varenummer (SKU): N/A Kategori: Tags: ,

Beskrivelse

Indhold: 

Dette kursus giver dig indsigt i hvordan agil porteføljestyring og hypotese-drevet udvikling kan styrke agiliteten og derved skabe værdi for din organisation og jeres kunder. 

Hvordan har andre helt lavpraktisk indført agil porteføljestyring? Hvordan kan man på porteføljeniveau direkte understøtte løbende værdiskabelse på team-niveau? Hvordan kan en hypotese-baseret tilgang til udvikling øge agiliteten? Hvad er porteføljeledelsens rolle og hvordan kan rapportering og risikostyring fungere i sådan et setup? Få svar på alt dette og meget mere, når vi med udgangspunkt i en case, præsenterer en række konkrete værktøjer og teknikker som du kan introducere i din egen organisation. Vi gennemgår en case fra det danske erhvervsliv, hvor agilitet og porteføljestyring mødes. Casen illustrerer bl.a. hvordan ledelsens dialog kan flyttes fra tal til værdi og hvordan løbende ændring af prioriteter og behov ikke behøver at medføre store tab af arbejdeFå dyrtkøbt læring fra casen og udnyt det i din egen organisation. Har du tid og råd til at lade være? 

Formatet varierer mellem undervisning, interaktive øvelser og diskussioner baseret på dilemmaer, som deltagerne selv bringer til bordet. Kurset er således sammensat, så du opnår optimalt udbytte af de andre medkursister og derfor, ud over den tilrettelagte undervisning, kan tage en masse af deres viden og refleksioner med dig hjem.  

Hvad lærer du? 

Med dette kursus vil du få konkrete værktøjer og teknikker til at implementere agil porteføljestyring i din organisation. Du vil lære hvordan du øger transparensen den nuværende portefølje samt skaber et klart billede af den ønskede tilstand. Du vil være i stand til at etablere et portefølje-flow og prioritere initiativer for at maksimere den økonomiske gevinst.  

På kurset lærer du bl.a. 

 • Hvilke konsekvenser en agil transformation har for organisationens porteføljestyring 
 • Hvad det betyder at basere sin produktudvikling på hypoteser og hvordan det kan øge forretningsagiliteten (Business Agility) 
 • Hvordan en agil porteføljestyringsmodel helt konkret kan se ud med økonomistyring, rapportering, risikostyring og nedbrydning af store projekter i værdiskabende delleverancer 
 • Hvordan man i hele processen fra ide til implementering kan arbejde med forretningsværdi uden at fastlåse scope 
 • De agile alternativer til styregrupper, følgegrupper, fremdriftsrapportering, detaljerede estimater og rigid risikostyring 
 • Hvilke grundlæggende principper du med fordel kan bygge jeres egen porteføljestyringsmodel på, for at opnå øget forretningsagilitet 
 • En række skabeloner, der understøtter hele processen fra ide-stadiet, nedbrydning i værdiskabende delleverancer og til eksekvering af teams. Vi afprøver dem selv i praksis på kurset. 

Målgruppe 

Kurset har en ret bred målgruppe, da porteføljestyring, it-governance og arbejdet med projekter, nedbrydning, værdiskabelse, forretningsagilitet og programledelse udføres på mange forskellige måder i dag. Vi giver derfor nogle eksempler på situationer, hvor kurset kan være relevant. Er du i tvivl om kurset er noget for dig, er du meget velkommen til at kontakte os. 

 1. Din organisation er i gang med en agil transformation, hvor I har de første teams der kører nogenlunde agilt. I har fundet ud af, at den fleksibilitet, de agile teams giver, kolliderer med den traditionelle porteføljestyringsmodel og budgetproces I anvender. I er derfor nysgerrige på at finde en holdbar løsning på dette, der ikke konflikter med de agile principper.
 2. Du er Product OwnerAgil CoachScrum Master eller mellemleder, der savner konkrete værktøjer til at (over)leve i spændingsfeltet mellem traditionel projektstyring og Scrumteams.
 3. Du er leder, PMO-leder eller PMO-medarbejder, som er involveret i at øget agiliteten jeres organisation og søger inspiration til at komme i gang
 4. Du er Product Manager, Program Manager/programleder, porteføljeleder eller rådgivere, der ønsker at forstå hvordan agil porteføljestyring eller hypotese-drevet udvikling kan fungere i praksis

Program

Emner dag 1

 • Introduktion til agil porteføljestyring 
 • Porteføljestyring og det agile mindset  
 • Porteføljestyring og produktudvikling i 2020’erne  
 • Case: Gennemgang af case med agil porteføljestyring  
 • Workshop: Porteføljestyring med udgangspunkt i din kontekst 

Emner dag 2

 • Agil porteføljestyring og rapportering
 • Roller i den agile governanceproces 
 • Governance, økonomistyring og risikostyring 
 • KPI’er og metrikker i moderne porteføljestyring 
 • Produktnedbrydning i en agil portefølje 
 • Hypoteser, porteføljestyring og psykologisk tryghed – hvad er sammenhængen? 
 • Fra dit udgangspunkt til næste niveau af agil porteføljestyring

Yderligere information

Tid og sted

København – 2-3. december 2020

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Agil porteføljestyring”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *