Kristian Haugaard

Jeg vil hjælpe mennesker med at få et mere meningsfuldt arbejdsliv. Det er et stort brød at slå op, men jeg har mødt virkelig mange passionerede og talentfulde mennesker som har været pakket ind i tunge, rigide og ligegyldige processer, regler og rutiner. Og jeg har også oplevet, at skiftet til Agile (når det bliver gjort ordentligt vel og mærke) med fokus på tættere samarbejde, kortere feedback loops, hurtige retningsskift med flere leverancer og kontinuerlig læring i langt de fleste tilfælde opleves mere meningsfuldt. Det giver mig energi og lyst på livet hver eneste gang det sker!

Erfaring

2019-2020

AP Pension

I AP pension hjælper jeg teams og ledere med at forstå og implemente et agilt mindset og eksperimentere med forskellige metoder og rammeværk.

2018-2019

YouSee (Nuuday)

YouSee (nu Nuuday) iværksatte i 2017 en omfattende agil transformation og har været på en agil rejse lige siden. Jeg var sparringspartner for ledere og teams i virksomhedens Digital og Marketing Tribes i tæt samarbejde med den interne Chapter Lead for de agile initiativer.

2018-2019

Novozymes

Novozymes eksperimenterede med at tænke agile ind i måden at udvikle nye produkter. Jeg var løst tilknyttet som sparringspartner for et udviklingsteam over en længere periode og hjalp med at løfte teamets agile modenhed.

2018

STAR City (Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering)

STAR City var et banebrydende setup indenfor det offentlige, med fuld insourcing af en gruppe eksterne konsulenter i tæt samarbejde med styrelsens fastansatte og i et fuldt skaleret agilt setup. Efter nogle år på bagen og med imponerende resultater, blev jeg tilknyttet som rådgiver i forbindelse med en reorganisering og revitalisering af det agile setup. Jeg var rådgiver for ledelsen, de tilknyttede forretningsspecialister og to agile teams i det fortsatte arbejde med at øge den agile eksekveringskraft. Resultatet var et bæredygtigt og solidt setup, med stabile og højtydende teams.

2017-2018

Nordea Liv & Pension (Velliv)

I Nordea Liv & Pension indså ledelsen, at den traditionelle projektstyringsmodel skulle opgraderes, og man iværksatte derfor et pilotprojekt der skulle afprøve agile arbejdsmetoder. Jeg blev tilknyttet det nye pilot-team og hjalp en flok energiske medarbejdere igennem de første udfordrende øvelser som et skifte til Agile ofte medfører. Det blev et fantastisk team, og i den efterfølgende periode var jeg tilknyttet som konsulent og hjalp yderligere 3 teams videre på den agile rejse, samt agerede rådgiver for ledelsen omkring strukturelle udfordringer med transformationen.

2015-2017

Nykredit

I juli iværksatte den daværende IT-ledelse et omfattende forandringsprojekt for hele Nykredit IT, omhandlende ca. 450 medarbejdere og 40 ledere. Jeg faciliterede transformationen i tæt samarbejde med ledelsen, en række Ugilic-konsulenter og øvrige eksterne forandringskonsulenter, herunder etablering af ny governance og team struktur i alle Nykredits daværende fem store forretningsområder.
Forandringsprojektet var omfattende, og der voksede mange velfungerende agile teams og ledere op undervejs.

2015

BRFkredit

Tilknyttet en omfattende transformation af IT-området som sparringspartner for teams og ledere.

2013-2015

Forca

I efteråret 2013 var det tid til forandring! Kunderne oplevede en træg og uigennemsigtig projekt- og økonomistyring, forsinkelser og overskridelser var en del af normalen, og medarbejderne led under få men hårde release-forløb. Jeg faciliterede en gruppe ledere og medarbejdere i gennemførelsen af en omfattende agil transformation, og på godt to år fik Forca vendt skuden 180 grader. Forandringsprojektet medførte en helt ny ledelseskultur og en række stærke agile teams, som endte med at trække tråde helt ind i virksomhedens strategiarbejde. Kundetilfredsheden steg mærkbart, og Forca fremstod efterfølgende som en helt ny virksomhed. Det har efterfølgende medført en forøgelse af kundeporteføljen og en markant forbedret virksomhedskultur.

Seneste blogindlæg

 • MVP: Misforstået Version af Produktudvikling? (10/22/2018) Kaegoriseret som: Blog - En god ven af huset, Agile Coach Per Christian Møller, gæster i denne uge Ugilics blog med følgende indlæg: Hver dag kyler vi om os med begrebet MVP (Minimum Viable Product) og det er lidt synd, for i 95% af tilfældene bliver begrebet brugt forkert! I hvert fald i forhold til den oprindelige betydning. Maximum… Læs mere
 • Transparens – ser vi det, eller ser vi igennem det? (12/6/2017) Kaegoriseret som: Blog - Alle der arbejder med, eller interesserer sig for Agile, taler om transparens. Transparens er godt! Transparens står i modsætning til det skjulte; den velkendte black box som ledere, styregrupper og kunder forgæves har forsøgt at kigge ind i, for at få noget at vide om hvornår der dog snart ville blive leveret noget. Hvad er status?… Læs mere
 • Værktøj til effektiv sprint planing: Sprintsimulering (8/24/2017) Kaegoriseret som: Blog - "Der er to ting, der kan slå agile ihjel: Kompleksitet og afhængigheder", hørte jeg engang nogen sige. Man kan sikkert finde mange andre ting, men disse to kan jeg i hvert fald også selv skrive under på! I disse måneder rådgiver jeg en større dansk virksomhed i Lean-Agile udviklingsmetoder og ledelse forud for udbredelse af den agile… Læs mere
 • Agile er et fælles ansvar (6/2/2017) Kaegoriseret som: Blog - Forleden var jeg til middag med en gammel bekendt som nu er CEO i en mindre dansk finansiel virksomhed. Snakken faldt på Agile, og pludselig udbryder han "...jeg har lige landet en super aftale med en ny kunde, og da jeg så spørger IT-folkene hvad det kræver at udvikle den nødvendige tekniske løsning, svarer de '175 point'.… Læs mere
 • Kom godt i gang med metrikker (4/22/2017) Kaegoriseret som: Blog - "Det er meget fint alt sammen, men virker det og kan I bevise det?!" Nogenlunde sådan siger mange ledere ofte til deres medarbejdere når hverdagen for det agile team har indfundet sig, og hvis du gerne vil kunne svare, "Ja da!", så læs videre og bliv klogere på hvordan du kan komme hurtigt i gang… Læs mere
  uLangt væk

  Hos Ugilic sætter vi stor pris på både den formelle og uformelle kontakt med vores kunder og gode venner af huset. Du ser altid velkommen til at række ud efter en konsulent hos Ugilic og vi har altid tid til en uforpligtende snak.

  Adresse

  Trekronergade 149E, 2500, Valby

  Telefon

  +45 42 90 98 98

  Email

  info@ugilic.dk