Rasmus Kaae2020-11-12T08:41:48+01:00

Rasmus Kaae

Jeg har 15 års praktisk erfaring med agile og har hjulpet en række af landets største IT-organisationer med transformationer, organisationsdesign og ledelse.

I 2019 udgav jeg bogen “Upolerede tips og tricks” med alle de bedste tips og tricks til Scrum Masters, Product Owners, ledere og andre der har behov for inspiration til hverdagen. Mit primære fokus er at hjælpe med at designe og skabe effektive organisationer. Det kan være helt i det nære med at få et enkelt konkret team til at blive mere effektivt, men også i et bredere perspektiv med at facilitere et organisationsdesign med høj synergieffekt.

Erfaring
Blogindlæg og podcasts
Hent CV

Hvordan kan jeg hjælpe?

Mine primære roller er Agile Coach, Scrum Master og underviser:

Som Agile Coach hjælper jeg organisationer med at opnå højere grad af agilitet, robusthed samt transparens så de hurtigere opnår forretningsværdi. Det sker ved sammensætning af transformationsteam, design af organisation, valg af rammeværk (f.eks. Scrum, SAFe, LeSS, ..), udrulning og forankring.

Som Scrum Master hjælper jeg teamsne med at blive bedre sammen og løfte i flok. Teamsne arbejder struktureret med at forbedre deres måde at agere på, så de samarbejder bedre internt i teamet men også eksternt. Værktøjskassen indeholder bl.a. Design Sprints, MOB programming, Scrum, Kanban og Toyota Kata.

Som underviser blander jeg teori med eksempler fra tidligere opgaver samtidig med at jeg opfordrer kursisterne til at bidrage aktivt med deres erfaringer. Jeg underviser primært på virksomhedskurser, men har til tider også åbne kurser på ugilic.dk

Erfaring

2020- / Vestas
Agil Coach til stort strategisk program

2019-2020 / Energinet
Hjælp til opsætning, opstart og facilitering af centralt LACE transformations team til udbredelse og forankring af agilitet og SAFe rammeværket

2019-2020 / Bankdata
Assistance til LACE med optimering af flow i arbejdet fra ide til kørende software i produktion inklusiv organisations design samt implementering af samme. Design og implementering af agil planlægning af strategiske indsatser på tværs af udviklingsområder.

2018-2019 / Jyske Bank
Scrum Master og Team Coach i kapitalmarkedsudvikling for Jyske Markets i Silkeborg med fokus på at skabe selvorganiserende teams og løbende sparring med ledelsen i forhold til organisations design.

2016-2018 / Bankdata
Agile Coach i Lån og Finansiering i Aarhus, Silkeborg og Fredericia med fokus på at skabe en effektiv organisation. I perioden var jeg transformationsleder/forandringsleder for LACE med fokus på udrulning af agil test, Toyota Kata samt SAFe i et distribueret setup bestående af ca. 120 medarbejdere og ledere.

2011-2016 / Danske Bank
Enterprise Agile Coach i Danske Bank Group IT på alle lokationer herunder Brabrand, Høje Taastrup, Ejby, Vilnius, Bangalore, Helsinki og Dublin. I perioden var jeg en del af udrulningen af Lean, Scrum og Kanban og arbejdede både med ledelsescoaching, team coaching, facilitering af workshops samt undervisning af alle medarbejdere i Group IT.

2007-2011 / Danske Bank
IT Developer og Team Lead. Agil udvikling af high volume / low latency systemer til Danske Markets i C++, Cobol, PL/1, Java, JavaScript, SQL

2005-2007 / Systematic
Lead Developer i Defense. Agil udvikling af kritisk software til forsvar i C++ og C#

Kurser & certificeringer

  • SAFe Certified Program Consultant 5 (SPC) (Scaled Agile) | 2020

  • Professional Scrum Master II (Scrum.org) | 2019

  • Professional Scrum Master I (Scrum.org) | 2019

  • Certified Agile Leadership (Scrum Alliance) | 2018

  • Certified Scrum Master and Product Owner (Scrum Alliance) | 2015

  • SAFe Certified Agilist (Scaled Agile) | 2014

Senest blogindlæg