Philip Juhl2022-09-18T09:09:45+02:00

Philip Juhl

Jeg brænder for at hjælpe teams med at implementere teknikker, der understøtter en agil udvikling med fokus på kunden. Jeg har en baggrund som softwareudvikler og erfaring med teamcoaching i bl.a. test-drevet udvikling og DevOps-praktikker.

Erfaring
Hent CV

Hvordan kan jeg hjælpe?

Mine primære roller er som Agile Coach og Team Coach med fokus på produktudviklingsprocessen og som Teknisk Coach med fokus på softwareudviklingen for både ledere og udviklingsteams.

Som Agile Coach hjælper jeg teams med at implementere rammeværk og metoder der understøtter Agile praktikker. Her er mit primære fokus at hjælpe organisationer med at designe den organisation og struktur der øger deres agile modenhed og værktøjer til at håndtere komplekse problemstillinger.

Som Team Coach hjælper jeg med at opbygge teams med høj tryghed og dermed mulighed for at udnytte deres fulde potentiale som team med høj innovation, samarbejde og ydeevne. For Scrum Teams vil det også være coaching af Scrum Master og Product Owner rollerne.

Som Teknisk Coach tager jeg udgangspunkt i DevOps og XP software praktikker. Dette er både ved rådgivning til organisationer og undervisning og sparring til softwareudviklingsteams. Praktikker kan bl.a. være indenfor software craftsmandship som Specification By example og Test Driven Development, eller DevOps-praktikker som Continuous Integration og Delivery Pipeline.

Erfaring

2022 – 2022  / Djøf

Rådgivning til etableret team og team-leder for at skabe et fælles overblik over backloggen og prioriteringen samt hjælpe team-lederen med at skabe et mere selvorganiserende team der kan arbejde mere selvstændig. Med udgangspunkt i principperne fra Scrum, har jeg introducere de mekanismer der i dag har gjort teamet selvorganiserede og styrket samarbejdet og et fælles overblik over prioritering. Team-lederen bruger i dag ikke længere tid på individuel opgave-prioritering og har en høj grad af tillid til teamet.

2022 – 2022  / ROB-EX

Med udgangspunkt i ROB-EX nuværende projekt-model for implementering af IT-løsninger ude hos kunden, har vi sammensat et forløb der skal gøre den nuværende projekt-model mere agil. Forløbet består både i undervisning i agile praktikker og rådgivning ift. udrulning af den nye projekt-model.

2021 – 2022 / SDC A/S
Som Teknisk Coach, har jeg undervist i Kvalitetssikring for agile teams. Kurserne giver en introduktion og konkrete praktikker indenfor agil test. SDC har gennem kurserne fået et fælles introduktion og konkrete test-aktiviteter de agile teams kan implementere.

2021 –  / LB Forsikring
Hos LB Forsikring har jeg hjulpet nye Scrum Masters og teams og igang med at bruge Scrum. Jeg har sammen med Scrum Masteren planlagt opstarten af de nye teams og give en god introduktion til Agile og Scrum og dermed sikret et godt fundament til at de bliver et selvkørende team. Efter de første 2-3 sprints er teamet selvkørende og der har efterfølgende været sparring efter behov med primært Scrum Masterne og Product Ownerne.

2021 – 2021 / Semler IT
Som Team Coach og interim Scrum Master hos Semler IT, har jeg startet 2 Scrum Teams op og fungeret som interim Scrum Master indtil Semler selv havde en Scrum Master der kunne tage teamet videre. Implementeringen af Scrum er sket i tæt samarbejdet med ledelsen for at sikre et ejerskabet af forankringen.

2020 – 2021 / Sampension
Som Teknisk Coach har jeg i Sampension rådgivet om test og udvikling for en række agile software teams. Med udgangspunkt i teamets udviklingsproces har jeg rådgivet om agile test praktikker der kan øge leverancekraften uden at sænke kvalitetsniveauet. De enkelte teams har herefter i samarbejde med Scrum Masterne selv arbejde videre med ændringerne.

2020 – 2020 / Røde Kors
Som Teknisk Coach har vi for Røde Kors, rådgivet om DevOps udviklingsprincipper og måling af modenhed. På den baggrund har vi inspiration ift. mulige tiltag der vil kunne øge deres leverance kraft.

2020 – 2021 / EG A/S
Team Coach som del af en Agil transformation med fokus på at skabe stærke teams, med bl.a. undervisning i Scrum og coaching af teams. Samt opbygning af Community of Practice for Scrum Masters på tværs af alle teams i EG. Opstart og facilitering af Big room planning events og tilpasset det til den enkelte afdelings behov.

2019 – 2020 / Jyske Bank – Agile metoder og udviklingsstøtte
Product Owner for team der skal skabe rammerne og udvikle/konfigurer værktøjerne til at øge DevOps-modenheden for 20+ udviklingsteams samt etablering af DevOps metrikker for de enkelte teams.

2017 – 2019 Jyske Bank / Team leder
Leder for software udvikler med fokus på godt udviklingshåndværk til at sikre en vedvarende høj leverancekraft i de agile teams.
Skabe inspiration og viderudvikling til at tiltrække de bedste softwareudviklere ved bl.a. at arrangere vidensdelingsmøder og oplægsholder fra nogle af de dygtigste inden for emner som TDD og  SOLID-principper, samt skabe rammerne for kompetence vurdering og udviklingsplaner for udviklere.

2015 – 2017 / BRF Kredit Technical Coach for Agile teams
Undervise teori og praksis af teknikker fra XP-programmering i krydsfunktionelle teams.

Kurser & certificeringer

  • Certified SAFe 5 Agilist | 2020

  • Professional Scrum Master I (Scrum.org) | 2020

  • Professional Scrum Product Owner I (Scrum.org) | 2019

  • Kundeorienteret Lederskab (CBS Executive) | 2019

  • Proces Facilitation (CPH Business) | 2017

  • Præsentationsteknik (CPH Buisiness) | 2017

  • Whole Team Approach to Agile Testing (Janet Gregory) | 2017

  • Software Faster: From months to minutes (Dan North)  | 2015

Kommende kurser

Senest blogindlæg

Titel