Indlæser Kurser

« Alle Kurser

SAFe Lean Portfolio Management – Agil Porteføljestyring

september 12, 2022 @ 09:00 september 13, 2022 @ 16:30

Arbejder din virksomhed agilt og oplever du at jeres porteføljestyring ikke understøtter jeres udviklingorganisation? Er jeres porteføljestyring en barriere for investering? Er fokus på i højere grad på leverance fremfor værdirealisering?

Ugilics SAFe® Lean Portfolio Management kursus giver dig en grundig introduktion til agil porteføljestyring, principperne og praksisserne bag og kæder dig på til at drive eller understøtte din virksomheds PMO til en mere lean og agile porteføljefunktion med fokus på værdi, flow og hastighed.

Scaled Agile Framework 5.1

Billetter

Nedenstående antal inkluderer billetter til denne begivenhed allerede i din indkøbsvogn. Hvis du klikker på “Hent billetter”, kan du redigere eksisterende deltageroplysninger samt ændre billetantal.
SAFe Lean Portfolio Management
14.400,00 DKK ekskl. moms.

Kurset afholdes også den 28.-29. november 2022


Hvorfor SAFe Lean Portfolio Management?

Konkret besvarer SAFe® Lean Portfolio Management kurset spørgsmålene:
– Hvad er Lean Portfolio Management (LPM)?
– Hvordan forbinder jeg porteføljen med virksomhedens strategi?
– Hvordan bygger jeg porteføljevisionen og implementerer Lean Budgettering og Guardrails?
– Hvordan øger jeg portefølje flow med Portfolio Kanban?
– Hvem er mine samarbejdspartnere i organisationen?
– Hvordan kommer jeg igang og måler porteføljens effektivitet løbende?


I løbet af kurset vil du lære, hvordan lean agile porteføljeledelse fungerer, fra de underliggende principper til konkrete teknikker. Du vil blive i stand til at identificere hvilke initiativer der skal til for at sikre, at din virksomhed leverer bedst muligt og du vil, som deltager, få indsigt i metoder til at etablere portefølje flow med Portfolio Kanban.

Herudover giver kurset indsigt i, hvordan du kan optimere jeres prioritering, sætte Value Stream Budgets og Lean Budget Guardrails og måle, hvor godt din portefølje præsterer.

Du lærer og afprøver selv en række konkrete værktøjer og får skabeloner med hjem, som du kan bruge straks efter kurset både fysisk og virtuelt.

Kurset er praktisk orienteret, og relevant for både nybegyndere ud i porteføljestyring og erfarne agilister der endnu ikke har har knækket nødden i forhold til at koble porteføljen med udviklingsorganisationen. Så fremt du ingen erfaring har med Agil anbefaler vi, at du tager Ugilics gratis Scrum online kursus forud for undervisningen.

Vi sikrer et stort udbytte for dig på kursets to dage, hvor du vil lære gennem en blanding af undervisning, cases og konkrete øvelser. Du møder en engageret underviser med praktisk erfaring i at rådgive og coache ledere og medarbejdere i agil porteføljestyring i både private og offentlige virksomheder.


Program

Alle dage starter undervisningen kl. 09:00 og slutter kl. 16:30.
Kurset består af 7 lektioner, der tager os gennem baggrunden for SAFe Lean Portfolio Management, etablering af en Portefølje vision ved hjælp af Portfolio Canvas-værktøjet, hvordan man arbejder med hypotese-drevet afklaring på portefølje niveau og hvordan man sætter rammer for udviklingen, samt visualiserer porteføljen med Portfolio Kanban og etablerer en styringsmodel for agil porteføljeledelse. Inden vi slutter af lærer du hvordan vi tilgår implementering af agil porteføljestyring og får tips og tricks, så du undgår de værste faldgrupper.

Dag 1:
► Introducing Lean Portfolio Management
► Establishing Portfolio Strategy and Vision
► Realizing Portfolio Vision through Epics
► Establishing Investment Funding

Dag 2:
►Managing Portfolio Flow
►Applying Agile Portfolio Operations
►Applying Lean Governance


Målgruppe

Kurset henvender sig både til medarbejdere og ledere i organisationer der er nysgerrige på, eller i gang med Agil Porteføljestyring. Med dette kursus får du det bedst mulige udgangspunkt for at samarbejde


Certificering

Vi tilpasser løbende træningen med henblik på at hjælpe dig i din hverdag, hvad enten du har en rolle i et SAFe setup, et porteføljekonto, leder en transformation, eller samarbejder med et SAFe setup. Kurset inkluderer mulighed for certificering som SAFe Lean Portfolio Manager, men vores fokus er på læring og anvendelse, så forvent lidt selvstudie før certificeringseksamen.


Forudsætninger

For at få mest ud af deltagelsen på kurset, anbefales det at kursister har en grundlæggende forståelse for Agile og Scrum. Hvis du ikke har praktisk erfaring med Agile, vil du med fordel kunne tage Ugilics gratis online kursus Intro til Agile og Scrum.

Derudover anbefaler vi også at besøge: https://www.scaledagileframework.com/lean-portfolio-management/, hvor du kan læse mere om indholdet i SAFe Lean Portfolio Management og de temaer kurset berører.


Har du spørgsmål omkring kurset?

Hvis du har spørgsmål til kurset, forudsætninger eller ønsker sparring om hvor vidt dette kursus er noget for dig er du velkommen til at spørge her eller kontakte underviseren direkte.


    Underviser

    Morten er en erfaren agil coach og underviser med 19 år indenfor finans, forsikring og offentlig administration. Han har stået i spidsen for flere SAFe implementeringer på tværs af Europa og undervist og coachet i Leading SAFe siden 2017. Morten har en praktisk og pragmatisk tilgang, og indrager både gode og dårlige erfaringer i undervisningen til at underbygge teorien.

    Mobil: 6155 7494
    Mail: morten@ugilic.dk