Innovation med Design Sprint

Udvid din agile værktøjskasse med grafisk facilitering

Vil du være bedre til at tilrettelægge og afvikle innovations- og produktudviklingsprocesser? Er du klar på at blive udfordret på dine vaner og normer, og opleve en ny og enorm effektiv metode til at bringe dig og dit team fra ide til afprøvet prototype på få dage? Så er dette kursus målrettet dig.

Google Venture Design Sprint er på ganske kort tid blevet en af de mest populære metoder til at innovere og teste nye løsninger og produkter. Det er fordi design-sprintet øger innovationskraft og -hastighed og fordi de er velegnede til at bygge bro mellem it og andre afdelinger i udviklingsprocesser.

Design Sprint er en accelereret udviklingsproces, der lader mindre, tværfaglige teams udvikle og brugerteste nye produkter, forretningsidéer, websites, apps, services, strategier osv. på kun fem dage.

Design Sprint er en metode, der trækker på teori og erfaringer fra brugercentreret innovation og metoder fra Design Thinking og Lean Start-up, og kombinerer det med struktur og fokus omkring én opgave.

Indhold

Dette kursus giver dig en introduktion til teori og baggrund, faserne i innovationsprocessen samt forståelse for et design-sprints opbygning. Men fokus er primært på at lære dig det, du helt konkret skal kunne, for selv at kunne tilrettelægge og facilitere et design sprint. Det sikrer, at du har mod på at kaste dig ud i det, når kurset er slut. Vi underviser ud fra learning by doing og praksis frem for teori.

Når du har været på kurset, vil du kunne:

 • Tilrettelægge et Design Sprint.
 • Facilitere et Design Sprint.
 • Kende til innovationsmetode, Design Thinking og ”dobbelt diamanten” og hvordan Design Sprint kan styrke innovationskraften i din organisation.
 • Forberede organisationen på at anvende Design Sprint – før, under og efter selve sprintet.
 • Vide hvornår og hvordan det giver mening at justere et Design Sprints’ opbygning og have selvtilliden til at gøre det.
 • Genkende typiske udfordringer i et Design Sprint i praksis og have redskaber til at overkomme dem.

Oversigt

Vi har desværre ingen datoer planlagt på dette kursus lige nu. Du er også velkommen til at kontakte os hvis du ønsker at blive skrevet op, eller vi skal afholde kurset som virksomhedskursus hos jer.

Undervisere

Sidse Stausholm
Innovationskonsulent og facilitator

Sidse har de seneste 15 år faciliteret innovations- og ideudviklingsprocesser i mange typer virksomheder. Hendes dybe, praktiske erfaring med at tilrettelægge og rådgive om disse processer, sikrer dig læring, du kan anvende i praksis.

Dag 1

Hvad er et Google Ventures Design Sprint?

Hvad er teorien bag og hvorfor virker det?

Sådan opbygges et Design Sprint – gennemgang af faser og centrale elementer.

Sådan sammensættes et team til Design Sprint – hvad skal du være opmærksom på.

Gennemgang af konkrete redskaber og øvelser i forhold til idéudvikling, rapid prototyping og brugertest.

Dag 2

Lær at analysere opgaver/udfordringer, afvige fra opskriften og hjælpe organisationen til at bruge ressourcerne rigtigt.

Tips og tricks til tilrettelæggelse og facilitering af et Design Sprint

Typiske udfordringer under et Design Sprint og hvordan du håndterer det.

Hvad sker der efter et Design Sprint – sammenhæng til organisationen, din rolle.

Få redskaber til at justere et Design Sprint – skræddersy det til hver enkelt opgave.

Konkrete værktøjer og skabeloner du kan tage med hjem.

Målgruppe

Google Venture Design Sprint kan bruges til udvikling af meget forskellige ting og derfor er kurset relevant for medarbejdere i mange forskellige job på tværs af brancher. Det kan for eksempel være UX’ere, forretningsudviklere, mellemledere med udviklingsansvar, Product Ownere, projektledere og andre – der gerne vil kunne bruge design sprint til på en hurtig og kvalificeret måde til at udvikle, prototype og teste ideer.

Kurset er desuden oplagt for R&D-medarbejdere, for både nye og erfarne facilitatorer/proceskonsulenter og for ledere med fokus på at forbedre samarbejdet mellem it og andre afdelinger i en organisation.

  uLangt væk

  Hos Ugilic sætter vi stor pris på både den formelle og uformelle kontakt med vores kunder og gode venner af huset. Du ser altid velkommen til at række ud efter en konsulent hos Ugilic og vi har altid tid til en uforpligtende snak.

  Adresse

  Trekronergade 149E, 2500, Valby

  Telefon

  +45 42 90 98 98

  Email

  info@ugilic.dk